O podcastu

Ovo je podcast koji se bavi putovanjima.  Gosti emisije ce biti i svjetski putnici i ljudi koji zive na interesantnim mjestima ili u zemljama koje su vrijedne posjete. A koja zemlja nije vrijedna posjete?

Istorijske podatke o zemljama pominjem samo onoliko koliko je potrebno da bi se prica smjestila u vrijeme i prostor. Na vama je , ukoliko krenete na neku od destinacija koje opisujem u emisijama , da pretrazite literaturu i Internet i pripremite se prema vlastitim interesima.

Koncept -Podcast je po svom konceptu iskljucivo govorni program, koji se specijalizira za jednu temu i obraca uskom krugu slusalaca. Medjutim, ja volim tradicionalni radio, tako da ce muzika biti sastavni dio programa.

Podcast – Cini mi se da sam prilicno usamljen na Balkan podcast nebu. Pretrazio sam iTunes i nasao nekoliko, uglavnom vjerskih programa , a kada sam trazio emisije o putovanjima, nasao sam jedan podcast koji govori o pronalazenju puta do Boga. Nije lose pronaci i taj put , ali prije toga istraziti ovu nasu lijepu planetu.

Dijakriticki znakovi – Kao sto vidite nema dijakritickih znakova u tekstovima na ovo stranici i zato cete morati da upotrijebite mastu dok citate priloge. Moje Sarajlije , bar velika vecina , ne razlikuju glasove sa dijakritickim znakovima pa se nece niti uzbudjivati oko toga.

Nedjelja u 18 sati – Emitovacu emisije svake trece nedjelje, pustiti ih kao sarene balone da kruze elektronskim nebom i traze slusaoce.

PodcastMan